VIERDE GRAAD WOORD JONGEREN: WOORD

Na het afwerken van de 3e graad jongeren (of indien je uitzonderlijk meteen instroomt in de 4e graad), kan je kiezen voor de optie woord jongeren.

In woord  proberen we onze gevoelens uit te drukken door middel van gedichten, verhalen, fragmenten uit je lievelingsboek of zelfgeschreven teksten. We werken rond een thema, een schrijver, een verhaal en zoeken naar de beste manier om dat op het podium te verbeelden. Op die manier brengen we teksten tot leven.

Woord is een groepsgebeuren, waarbij de speelvloer het podium is en je klasgenoten  medespelers zijn of publiek. Maar ook individueel kom je aan bod. Je zoekt je eigen stem.  Je leert je gedachten en gevoelens  onder woorden te brengen en zelfzeker voor een publiek te staan.

Aan het eind van de derde en de vierde graad is er een slottoonmoment in de Studio van de academie.

Je combineert in de 4e graad het vak Woord jongeren (1u/week) met Cultuuratelier (1u/week). Je vindt hieronder wanneer het uur Cultuuratelier doorgaat. Voor het uur Woord moet je contact opnemen met Rosemie Lauwers. Het onderling afgesproken uur  kan doorgaan op maandag, dinsdag of woensdag.

uurrooster schooljaar 2023-2024

woord 4.1 + 4.2 + 4.3

MORTSEL EGGESTRAAT

cultuuratelier 4.1 + 4.2 + 4.3
dinsdag
19.30- 20.30 uur
leerkracht: Rosemie Lauwers

cultuuratelier 4.1 + 4.2 + 4.3
woensdag
15.00- 16.00 uur
leerkracht: Rosemie Lauwers

cultuuratelier 4.1 +4.2 +4.3
woensdag
17.15- 18.15 uur
leerkracht: Myriam Mulder

Het lesuur woord is nog af te spreken met Rosemie Lauwers of Daphné Termote.

Thomas Pringle, Maarten Tack, Mirte Boutos en Roxane Dils lazen voor Cultuuratelier  enkele brieven aan Doornroosje van Toon Tellegen. Leerlingen audiolab van Hans Vercauteren namen het op. Mirte Boutos maakte de montage.