In onze academie te Mortsel-Kontich bieden wij een kwaliteitsvolle en artistieke dansopleiding aan gegeven door gediplomeerde leerkrachten.

Binnen een heel breed danslandschap in Vlaanderen kiezen wij er bewust voor om onze leerlingen een goede danstechniek mee te geven zonder daarbij het dansplezier uit het oog te verliezen.

Aanvankelijk krijgen de jongste leerlingen een algemene voorbereiding op alle dansvormen waarin spelenderwijs de basistechnieken worden aangeleerd. Daarna wordt er gestart met een opleiding klassiek ballet volgens het Vaganova systeem dat streeft naar een harmonieuze en integrale coördinatie van het lichaam.

Om meer individualiteit, expressie en bewegingsdynamiek te bevorderen vullen we vanaf de derde graad de klassieke balletles aan met meer eigentijdse hedendaagse technieken.

Tweejaarlijks krijgen alle leerlingen de kans om samen op het podium te staan en zo meer de artistieke kant van dans te beleven. We streven ernaar om er een harmonische voorstelling van te maken met inhoud en samenhang die kan gelden als visitekaartje voor onze dansafdeling!

Leerlingen die alle graden doorlopen hebben, kunnen zich nog vervolmaken in de opleiding hedendaags en krijgen ook een extra podium via onze eigen danscompagnie M.A.D. (Mortsels Artistiek Dansproject). Ook doorstromen naar het Hoger Kunstonderwijs behoort zo tot de mogelijkheden.