Hoe wordt slagwerk bespeeld ?
Het drumstel bestaat uit verschillende soorten trommels. Het drumstel wordt met trommelstokken bespeeld.  De xylofoon bestaat uit houten staafjes van verschillende grootte op een rij en wordt bespeeld met allerlei stokjes. De pauken zijn grote ketels naast elkaar en worden bespeeld met zachte stokken.

Hoe kan ik slagwerk meenemen ?
Het drumstel evenals de xylofoon kunnen gedemonteerd worden om vervoerd te worden.  Pauken worden niet door de leerlingen aangekocht.  Om naar de les te komen moet je echter niets meebrengen: alle instrumenten staan in de klas.

Hoeveel kost zo’n instrument ?
Een drumstel kost nieuw ongeveer € 500, in occasie ± € 250.  Een xylofoon kost nieuw ± € 375.   Pauken worden niet aangekocht.

Kan ik slagwerk huren ?
De academie verhuurt géén slagwerk.  In sommige muziekwinkels kan je slagwerk huren met het systeem van huurkoop waarbij de reeds betaalde huurprijs afgetrokken wordt van de aankoopprijs.

Wat kan ik later met slagwerk doen ?
Binnen de academie is er slagwerkensemble en uiteraard het harmonieorkest.
Buiten de academie is de keuze onbeperkt: jeugdorkest, fanfare, harmonie, bigband, enz.

Kan ik hier alleen maar klassieke muziek mee spelen ?
Een slagwerker kan overal terecht: klassiek, musical, pop, rock, jazz, enz…

Is het moeilijk om de verschillende soorten slagwerk te leren bespelen ?
In het begin is het heel dankbaar: je ondervindt vlug resultaat.  In een later stadium is het volgens je eigen mogelijkheden: vooruitgang, stap voor stap.

Ten slotte
Maak je geen zorgen over het geluid, dit valt erg mee: alle trommels kunnen gedempt worden, je speelt geen uren per dag én je kan ook zacht drummen!