De trekzak, trekharmonica, harmonica of diatonische accordeon is een bisonore knoppenaccordeon. Dat wil zeggen wanneer je een knop indrukt en trekt of duwt met de balg, je een andere toon verkrijgt. Je hebt dus twee klanken op één knop. Daarom is deze accordeon kleiner en makkelijk wendbaar. Typisch voor dit instrument is dat het gespeeld wordt in folk- & wereldmuziek.

 

Spreekt de ronde weemoedige en soms scherp opzwepende klank van de diatonische accordeon je aan? Ben je geïnteresseerd in folkmuziek?
In de lessen diatonische accordeon neem je zowel je individuele spel als het samenspel onder handen. Je leert hoe je een melodie mooier kunt spelen, welke techniek daarvoor nodig is, hoe je een melodie kunt variëren, versieren en begeleiden, hoe je een tweede stem, intro of outro maakt en hoe je beginnend kunt improviseren. Kortom, je gaat op ontdekking, duikt in de muziek en gaat er creatief mee om. Je leert zowel op het gehoor als van een partituur spelen. Op die manier leer je de noten op het klavier kennen en er de logica in vinden.

Kan je al spelen?
Dan ben je welkom om uw speelniveau op te krikken, nieuwe muziek te leren kennen, nieuwe technische vaardigheden te verwerven en samen met anderen te spelen.

 

Leerkracht

Hilke Bauweraerts is als het ware in de folk geboren. Op haar vijftiende begon zij de diatonische accordeon te spelen, nadat ze al andere instrumenten speelde. Haar eerste folkgroep was Sakura, nadien speelde zij in Aidreann en Duo Brabants Bauweraerts. Momenteel is ze actief binnen Hidrae, Marvara, Duo Bauweraerts Van Hees, Threo, muziek- en figurentheater Tal en Thee en nog enkele andere projecten. Zij geeft les op diverse scholen en voor diverse organisaties.

Vragen? hilke.bauweraerts@amwdmortsel.be