Het collectief poseert op en naast een stattige trap met hun instrumenten in de hand. Allen zijn zwart gekleed.
in zwarte letters van verschillende grote staat academie met een uitroepteken. Eronder staat links uitgelijnd docent, en rechts uitgelijn talent

In het programma ‘Imperial Sounds’ komen de cultuur van sociale en politieke progressiviteit tijdens de regeerperiodes van keizer Joseph II in Wenen en keizer Napoleon I in Parijs samen in muziek.

De muziek van Mozart is de soundtrack voor de heerschappij van de Habsburgse keizer Joseph II wiens beleid zich kenmerkte door progressiviteit en Verlichting. De muziek van de Antwerpse componist en pedagoog Amand Vanderhagen kan worden beschouwd als de soundtrack van Napoleons heerschappij. Deze Vlaming is een vergeten spilfiguur van het Parijse muzikale leven van kort na de Franse revolutie.
Naar aanleiding van de tweehonderdste verjaardag van het overlijden van Amand Vanderhagen speelt Terra Nova Collective een internationale concertreeks. Tijdens deze concerten werd Vanderhagens muziek gecombineerd met die van Mozart.

1ste viool Dirk Vandaele
2de viool Blance Claes
altviool Marc Claes
cello Teresa Madeira
fluit Carlotta Garcia
klarinet Vlad Weverbergh

vrijdag 13 oktober 2023
20.15 uur
Auditorium
Eggestraat 13, Mortsel

 

tickets via tickets.mortsel.be
basis 12, 50 euro
UiT-pas  11,50 euro
AMWD leerling 8,50 euro
UiT-pas kansenstatuur 2,50 euro

De Academie voor Muziek Woord en Dans organiseert samen met Vrije tijd Mortsel concerten om de talenten van haar leerkrachten een welverdiend podium te geven. Vlad Weverbergh is leerkracht klarinet aan de academie.