Drie muzikanten (man, vrouw, man) poseren in donkere kleding voor een vleugel piano, de man rechts houdt een hoorn vast
in zwarte letters van verschillende grote staat academie met een uitroepteken. Eronder staat links uitgelijnd docent, en rechts uitgelijn talent

Vanuit hun affiniteit voor poëzie schreven componisten uit de Duitse romantiek een schat aan liederen voor stem en piano bij elkaar. Soms vergrootten ze de expressie door de toevoeging van een kleurend instrument. Franz Schubert en Richard Strauss deden voor hun zetting van respectievelijk ‘Auf dem Strom’ en ‘Alphorn’ een beroep op de hoorn, het natuurbeeldend instrument bij uitstek. Met deze twee werken als uitgangspunt stelden sopraan Nel Vanhee, pianist Jan Debel en hoornist Michiel Van Camp, alle drie leraars aan de AMWD Mortsel, een programma samen rond weemoed, natuurschoon en de onvermijdelijke liefde.

hoorn Michiel Van Camp – sopraan Nel Vanhee – piano Jan Debel

vrijdag 19 april 2024
20.15 uur
Auditorium
Eggestraat 13, Mortsel

tickets via tickets.mortsel.be
basis 12,50 euro
UiT-pas 11,50 euro
AMWD leerling 8,50 euro
UiT-pas kansenstatuut 2,50 euro

De Academie voor Muziek Woord en Dans organiseert samen met Vrije tijd Mortsel concerten om de talenten van haar docenten een welverdiend podium te geven. Michiel Van Camp is leerkracht koper en Nel Vanhee leerkracht zang. Jan Debel voorziet pianobegeleiding voor klasconcerten en optredens binnen de academie.