POP

In deze optie ga je voluit voor pop- en rockmuziek.

Vanaf de derde graad kan je starten met de optie pop.

Je kan kiezen uit volgende instrumenten:

poplab
De optie pop start je in de derde graad (3.1). We raden in deze graad ook te kiezen voor poplab. Dit is een keuzevak dat je de weg wijst in de popmuziek en popnotatie. Je mag naast dit vak nog een ander keuzevak kiezen, dan volg je 3 uur les per week.

singer-songwriting

Wil je daarnaast ook eigen songs leren schrijven en arrangeren, kies dan voor singer-songwriting!

Je leert hier alles over akkoordgebruik en akkoordsymbolen, je leert je eigen songs schrijven en structureren. Je krijgt de nodige tools voor het schrijven van je eigen songteksten en je leert arrangementen te maken. Dit doen we in kleine groepjes. De nodige software komt eveneens aan bod.

Door de samenwerking met de leerlingen muziekproductie kunnen we je werk een eigen karakter geven en leer je meteen om te gaan met een studiosituatie.

 

popband

In de les popband ga je als in groepen musiceren. We proberen zoveel mogelijk te streven naar de samenstelling van popbands. Deze cursus focust op het samen musiceren binnen een pop/rock context:

  • Enerzijds een ritmesectie en akkoordinstrumenten: drums, percussie, gitaar, piano, accordeon…
  • Anderzijds melodie-instrumenten: zang, blazers, strijkers…

Mogelijke (afhankelijk van inschrijvingen) ensembles zijn bv. : popgroep,  singer-songwriter met band, combo…

We spelen niet van partituren, maar je gaat aan de slag met leadsheets en opnames. Je leert aldus covers te spelen en die een eigen invulling te geven.