De Academie voor Muziek Woord en Dans organiseert samen met Vrije tijd Mortsel concerten om de talenten van haar docenten een welverdiend podium te geven. Bekijk hier het programma van 2024-2025.

Terra Nova Collective.Vlad Weverbergh - basset klarinet

Gran Partita, Mozart – Terra Nova Collective
vrijdag 11 oktober 2024 om 20.15 uur
Auditorium, Eggestraat 13 Mortsel

Het Terra Nova Collective, onder de bevlogen leiding van artistiek directeur Vlad Weverbergh, wil de muzikale kroonjuwelen van componisten uit de Oostenrijkse Nederlanden opnieuw tot leven brengen, met de nadruk op het repertoire uit de klassieke en vroeg-romantische periode. De muzikanten van spelen uitsluitend op historische instrumenten.

tickets

How to become your best self 1

How to become your best self –  Daphné Termote en Lotte Andriessen
vrijdag 29 november 2024 om 20.15 uur
Studio, Eggestraat 13 Mortsel

een spelprogramma waar twee nietsvermoedende vrouwen zich middenin bevinden. Elk vanuit hun eigen perspectief betreden de personages een wereld waarin ze het publiek moeten overtuigen van ‘de beste versie van zichzelf’. Geïnspireerd door tiktok-filmpjes, groene sapjes en influencers, een voorstelling over een thema dat ons allemaal wel eens bezighoudt: schoonheidsidealen.

tickets

Faust.film en muziek

FAUST,  film en muziek – Thomas Boodts
vrijdag 21 februari 2025 om 20.15 uur
Auditorium, Eggestraat 13 Mortsel

Een pakt met de duivel, een weddenschap tussen goed en kwaad, liefde, en de triomf van het goede. Pianist Thomas Boodts selecteerde verhalende fragmenten uit de film Faust (F.W. Murnau) en begeleidt deze muzikaal op zijn pianoforte Erard uit 1850 met de majestueuze sonate in b van Franz Liszt.

tickets

An die ferne Geliebte

An die ferne Geliebte , Beethoven en Schumann – Adriaan De Koster & Peter Oerlemans
vrijdag 25 april 2025 om 20.15 uur
Auditorium, Eggestraat 13 Mortsel

Een sterk gebald programma met twee zeer befaamde liedcycli, “An die ferne Geliebte” van L. van Beethoven en “Dichterliebe” van R. Schumann, verbonden door een J. Brahms piano-intermezzo “grand cru”.

Dit concert staat garant voor een uur luisterplezier van de bovenste plank!

tickets